вівторок, 13 січня 2015 р.

Цвіте мак

Ніжна трепетна квітка маку зараз стала майже трендом у вишивці. Сорочки, футболки, плаття, досить багато дитячого одягу. Але чи варто вдягати одяг, на якому вишиті маки?

Гаптування маків на одязі мало серйозний підтекст — в сім'ях де чоловіки гинули на війні дівчата на свої сорочки наносили цей узор, брали на себе зобов'язання зберегти і продовжити козацький рід.
Гаптування маків на одязі мало серйозний підтекст — в сім'ях де чоловіки гинули на війні дівчата на свої сорочки наносили цей візерунок, чим брали на себе зобов'язання зберегти і продовжити козацький рід. А ще обов'язково вплітали в вінки сім квіток маку. Бо існує повір’я, що після битви навесні поле обов'язково покривається килимом цих магічних квітів.
В цьому контексті найбільш недоречно виглядає вишивка, що зображує маки на чорному. Чорний — то є колір смерті та потойбіччя. В поєднанні символіка фактично дає обіцянку власника народити заради смерті, що насправді є дуже потужним енергетичним посилом, котрий має дуже великі шанси справдитись.
Щодо дитячого одягу, то тут взагалі дуже серйозно, бо крім пункту щодо загиблих додається момент перетворення дівчинки на дівчину, котра здатна зачати, виносити та народити дитину. Ви впевнені, що ваші маленькі принцеси вже готові до цього?

Якщо у вас немає близьких родичів, що загинули на війні, то краще відмовитись від рушника, на якому є мак.
Ще один важливий момент.
Досить часто можна побачити мак і на весільних рушниках. Тому хочеться звернутися до дівчат, котрі готуються стати дружинами і обирають весільний рушник: уважно вивчіть візерунок. Якщо у вас немає близьких родичів, що загинули на війні, то краще відмовитись від рушника, на якому є мак.
Так званий правильний весільний рушник не є ліками від всіх проблем і не гарантує стовідсотково щасливого шлюбу на все життя. Але якщо є можливість додати до своєї карми хоч маленький плюсик, то не треба тим нехтувати.

P.S. Зображення з просторів інтернету. Автори невідомі (не знайдені). Якщо ви власник, то буду рада вказати ваше авторство.

Немає коментарів:

Дописати коментар